Aktuelles

Summer School
28 - 30 August 2017, Schloss Rauischholzhausen

Invitation
Discussing “hot topics” in food biotechnology, learning from experts and from each other – that’s the aim of this Summer School for PhD students and early stage post-docs. Expert lectures will give a thorough introduction in fields like aroma production and analysis, enzymes for food production, or design of experiments. Young scientists are invited to present and discuss their current work, fostering the exchange of experiences and ideas.

Who should attend?
The target audience of the Summer School are PhD students from all fields of food biotechnology, but also post-docs at an early stage of their scientific carrier are welcome.
Please note that the number of participants is limited, and early registration is recommended.

Short presentations
To stimulate active discussions across research areas, all participants should present the key results of their research, either as a short lecture or as a poster. Therefore, it is mandatory that all applicants submit a one-page abstract. The selection of presentations is based on the review of the submitted abstracts by the scientific board of the Summer School. more...


Prof. Dr. Klemens Zink von der TH Mittelhessen ist zum Fellow des Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) ernannt worden. Der Physiker lehrt am Gießener Fachbereich Life Science Engineering und ist stellvertretender Geschäftsführer des Instituts für Medizinische Physik und Strahlenschutz. mehr...


Um den Einfluss von Kosmetika auf die Gesundheit der Haut geht es bei einem Forschungsprojekt an der TH Mittelhessen. Das Team um Prof. Dr. Frank Runkel und Dr. Thomas Schmidts vom Gießener Fachbereich Life Science Engineering befasst sich dabei mit der Identifizierung von Inhaltsstoffen, die die aus nützlichen Bakterien und Hefen bestehende Mikroflora der Haut negativ beeinflussen. Kooperationspartner ist die Gießener Biodermic Health & Beauty GmbH & Co. KG. Das Land Hessen fördert das Vorhaben mit knapp 400.000 Euro. mehr...


Online:
Informationen zu den neuen Prüfungsordnungen (ab WS 2016/2017)
, Fachbereich LSE.


Bitte unbedingt beachten:

Der Fachbereich sendet alle wichtigen Informationen, u.a. auch einzuhaltenden Fristen über die Plattform „moodle“.

Nach Aussage unserer IT-Abteilung kann es bei der Weiterleitung von Emails (THM-Account/Privatadresse, z.B. Hotmail) zu Verlusten von Nachrichten kommen.
Nutzen Sie bitte Ihren THM-Account und verzichten Sie auf die Weiterleitung von Emails.
 

Herausgeber:
Prof. Dr.-Ing. Peter Czermak, Gießen

Weiter Information finden Sie hier ...